Volkswagen zve fanoušky automobilů i širokou veřejnost na cestu časem, kterou mohou zažít v sobotu 25. dubna 2015 v rámci čtrnáctého ročníku tradiční akce Jarní sprinty na Vítkově – memoriál Roberta Kudrny. Celý den bude patřit klasickým vozům Volkswagen se vzduchem chlazeným motorem, tedy modelům Brouk a Bus. VW Sprinty 03

Jarní sprinty na Vítkově

Návštěvníky letošních Jarních sprintů na Vítkově – memoriálu Roberta Kudrny čeká cestování časem oběma směry. Hlavní role je vyhrazena klasickým vozům Volkswagen, které jsou poháněny vzduchem chlazenými motory. Poslem z budoucnosti bude futuristický Volkswagen XL1, který zaujme nejen svým nevšedním vzhledem s vynikající aerodynamikou, ale i vyspělou technikou, která umožňuje jízdu s průměrnou spotřebou pod 1 l/100 km.

Jarní sprinty na Vítkově jsou tradičním setkáním příznivců klasických vozů Volkswagen Brouk a Volkswagen Bus, které se tuto sobotu, 25. dubna 2015, uskuteční již počtrnácté. Letos je očekáváno až 80 soutěžících klasických vozů Volkswagen, jejichž posádky se sjedou k pražskému památníku na hoře Vítkov. Atraktivní akci svou přítomností podpoří také český importér vozů Volkswagen.

VW Sprinty 01
Pořadatelem Jarních sprintů na Vítkově je Volkswagen Veteran Club při Autoklubu ČR. Od 9 hodin bude ve vítkovském areálu probíhat technická přejímka vozidel pro soutěžní jízdu, která bude odstartována v 11:30 h. Vyhodnocení a předání cen je naplánováno na 15 hodinu. Poté čeká účastníky tradiční spanilá jízda do hotelu Troníček v Žampachu.

Soutěžní jízda je určena pouze klasickým vozům Volkswagen, poháněným vzduchem chlazeným motorem. V letošním roce je počet účastníků omezen na 80 vozů, rozdělených do následujících kategorií: VW Brouk 1200 cm3 (do 34 k), VW Brouk 1300 cm3 (do 44 k), VW Brouk 1600 cm3 (do 50 k), VW Brouk upravený, VW Bus T1-Ponorka a KdF, VW Bus do 1600 cm3 a VW Bus nad 1600 cm3.

VW Sprinty 05